Telperion

bloemen, planten & geschenken
bredabaan 914
2990 gooreind - wuustwezel

welkom


Telperion staat al jarenlang synoniem voor kwaliteit, vakmanschap en service in bloemen, planten, decoratie en geschenken.

Als lid van de locale gemeenschap, willen we meewerken aan het sociale weefsel in de gemeente Wuustwezel en daarom ondersteunen wij samen met andere Wuustwezelse ondernemers ten volle Project2990.be 

Sinds 1988 (toen nog onder de naam "bloemen Iris”) verzorgen wij bloemenwerk allerhande en zoeken we voortdurend naar vernieuwende producten, trends en streven we elke dag naar hogere kwaliteit. Wij staan wijd en zijd bekend voor het lange vaasleven van onze bloemen, iets waar we elke dag aan werken, door de dagelijkse aanvoer van bloemen.

De oorsprong van de naam telperion

De naam telperion komt uit de werken van Tolkien, auteur van o.a. “De Hobbit” en “Lord of the Rings”. De verhalen spelen zich af in “Midden-Aarde”, een fictieve wereld die door Tolkien werd gecreëerd en bevolkt met wonderbaarlijke wezens, elk met hun eigen taal, geschiedenis en religie. ze hebben ook een eigen mythologie, waarin sprake is van de allereerste volkeren en de scheppers, die op een bepaald ogenblik twee bomen maken om hun wereld te verlichten en te verwarmen.

Eén van deze bomen is Laurelin. Deze boom heeft gouden bladeren, De andere boom, met zilveren bladeren, heet Telperion. Uit de dauw op zijn bladeren zullen later de sterren worden gemaakt.

Het verhaal gaat dat beide bomen op een bepaald ogenblijk worden verwoest, maar gelukkig kan van beide bomen telkens een vrucht worden gered. Hieruit zullen later de zon (uit Laurelin) en de maan (uit Telperion) worden gemaakt.